Edanamme-dip

Jeg er på barsel, og mens jeg går her hjemme og kysser på vores lille snut, så er jeg altså lidt et skarn til snacke..en helt masse… ? derfor betyder det ret meget, hvad det er jeg snacker. En ny farvorit: Edanamme dip! ?? Det er ret lækkert til grøntsagsstænger og hvis jeg skal være helt ærlig, så er jeg kørt lidt træt i humus, som jeg ellers har plejet at spise til grøntsagsstænger.

Edanamme dip er ligeså hurtigt at lave og det er kræver kun meget begrænsede kulinariske færdigheder – så alle kan være med :-).

Jeg har set andre lave det flere gange med basilikum, men det passede ikke rigtig til mit dip-behov idag – eller til vores aftensmad(spidskålswrap med kylling), hvor dippen indgik, så istedet får i en  lækker opskrift på edanamme dip med chili. 🙂

Ingredienser: 

  • 300 gram edanamme bønner på frost.
  • 1/2 citron
  • chilisause eller chiliflager (mængde afhænger af type du vælger at bruge)
  • 50 gram mandler
  • 1/2 dl soya

Fremgangsmåde:

  • Kog edanammebønnerne i 2-5 minutter.
  • Hæld vandet fra og lad dem køle af. Gem lidt af vandet.
  • Blend alle ingredienserne sammen. Tilføj  bønnevandet for at gøre massen mere Lind.

Jeg har valgt at bruge den chilisause som i ser på billedet. Jeg synes den har en ret god smag, og så er den ikke så stærk, at den fuldstændig lammer dine smagsløg. 🙂

 

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: