Hurtige sprøde knækbrød

Hjemmelavet knækbrød er altså lækkert i madpakken, som en snack eller som et mindre måltid, og så er det ovenikøbet lynhurtigt og nemt at lave 🙂 (hvilket det meste af det jeg laver er, idet det skal kunne laves i min lille baby-søns lurere ;-))

Noget af det skønne ved at lave sine knækbrød selv, er at man kan proppe dem med de kerner og det mel man lige har liggende i skuffen. For mig er det ofte en fantastisk måde, at få ryddet ud i resterne af kerner og mel.

Ingredienserne til disse knækbrød er: 

  • 2 1/2 dl. Fuldkorns hvedemel (kan nemt erstattes af andre typer mel)
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl olie
  • 2 dl vand
  • 1-2  spk salt

Fremgangsmåde:  

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader.
  • Kom alle ingredienserne  i en skål og rør indtil dejen er jævn.
  • Kom bagepapir på en bageplade og fordel dejen på pladen.
  • Lig et andet stykke bagepapir ovenpå dejen, og rul med en kagerulle ovenpå dette. Så bliver det jævnt. Det klistre ikke, og det går stærkt. Du kan selv bestemme hvor tykke eller tynde du ønsker dine knækbrød, men det betyder selvfølgelig noget, ift. Hvor lang tid de skal have i ovnen.
  • Jeg rullede mine knækbrød forholdsvis tynde(3-4 mm.) Den tykkelse bages ved 200 grader i 25 minutter.

 

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: