Iskaffe med kondenseret mælk

Før jeg blev gravid der drak jeg ALT ALT for meget kaffe. Det måtte jo stoppe da jeg blev gravid idet man siger, at for meget koffein ikke  er  så godt, og kan fremprovokere ufrivillig abort, så jeg tog ‘en kold tyrker’. Det lyder så åndssvagt, når jeg siger ‘en kold tyrker’. Det er jo trodsalt ‘bare’ kaffe, men jeg havde massiv hovedpine i flere dage. Jeg har aldrig været afhængig af cigaretter eller andet, hvor jeg har oplevet en afhængighed på egen krop, så for mig var det lidt en øjenåbner, at mærke hvordan min krop reagerede på manglen af koffein, og der besluttede jeg mig for, at der ikke skulle være så massivt et behov igen.

Jeg drikker ikke SÅ meget kaffe længere, meeeeen jeg drikke stadig kaffe dagligt. Og når det som idag er mega varmt, så er der ikke noget bedre, end en kold kop iskaffe på terrassen!

Jeg er blevet lidt vild med den sødme sødet kondenseret mælk tilfører til iskaffe, SÅ i får opskriften på det 😉 det er som altid ret nemt…

Ingredienser(2 kopper): 

  • Isterninger
  • 1 kop stærk kaffe
  • 1/4-1/2 dl kondenseret mælk
  • 1 dl sødmælk

Fremgangsmåde:  

  • Fyld koppen helt op med isterninger.
  • Kom sødmælken i. Lav evt. lidt mælkeskum med en mælkeskummer eller en stavblender.
  • Hæld den stærke kaffe over.
  • Smag til med kondenserer mælk.

 

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: