Øllebrød (uden hvidtøl)

I mange år har jeg gået rundt og bildt mig selv ind, at øllebrød ikke var særlig lækkert, uden egentlig at give det en ordentlig chance for at bevise, at jeg tog fejl. Så blev jeg mor til Nohr, og så ændrede det sig!

Som overgangskost er øllebrød en klassiker. Serveret usødet og med modermælk eller modermælkserstatning. Nohr elsker det! Det gør jeg også…sødet.. med fløde… og også gerne lidt frisk frugt.

Øllebrød er nemt at lave. Det er en god måde at få brugt gamle rugbrødsrester på, og det mætter godt.

Fremgangsmåde: Når jeg laver Øllebrød brækker jeg det gamle rugbrød i mindre stykker, kommer det i en gryde, og kommer vand i gryden,indtil det lige dækker rugbrødet. Gryden sættes over svag varme, hvor den skal stå og hygge sig, indtil rugbrødet er ordentlig udblødt. Det tager ca. 20 minutter. Det fantastiske ved øllebrød er, at hvis du synes, at grøden virker for tynd – så lader du blot grøden koge længere. Virker massen derimod for tyk, så hælder du blot lidt mere vand i, indtil du er tilfreds. Efterfølgende gnides massen igennem en sigte og smages til med slukkes – såfremt det hele ønskes sødet. Herhjemme laver jeg ofte en stor portion – usødet. Portionen kan sagtens holde sig i køleskabet et par dage, og så kan hele familien spise af den(inkl. Baby) og selv smage til med sukker, efter behov, når den lunes.

Anretning:: Øllebrød serveres tradionelt med fløde, eller flødeskum. Frisk frugt(fx. Pære eller jordbær) gør det også godt på grøden.

God dag til jer! ✌?

 

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: